Bilder Cross up!

Volkswagen breddar sitt spännande utbud av up!-versioner. Nyligen lanserades gasdrivna eco up! och i höst är det dags för cross up!. 4-dörrars cross up! har en robust och sportig utstrålning och kommer att premiärvisas vid bilsalongen i Genève nu i mars.

”Cross” står för individualiserade Volkswagen-modeller med kraftfull design och tuffa livsstilsattribut.

Tack vare flera särskiljande detaljer utvändigt, noterar man genast att cross up! är en speciell modell – på sidorna skapar till exempel de svarta skärm- och tröskelbreddarna och de skyddslister som löper längs hela dörrarna en robust look.

Andra detaljer som gör cross up! till en bil man inte tar miste på är exempelvis cross up!-emblemen, den silverfärgade takrelingen, sidobackspeglarna som är lackade i ljus silvermetallic, liksom de speciella detaljerna på stötfångarna som också de går i silver. Bakom den robusta, sportiga karaktären ligger framförallt den höjda markfrigången och de 16 tum stora lättmetallfälgarna ”cross” med sina 185/50-däck.

Invändiga detaljer i cross up! är den speciella sätesklädseln (i rött eller antracit), de speciella textilmattorna, instrumentpanelen med sin högklassiga reglageinsats (i rött, svart eller ”dark silver”) samt färgade sömmar i läderratten och det läderklädda handbromshandtaget. Det högkvalitativa intrycket förstärks av kromdekoren runt luftinsläppen och hastighetsmätaren, och av instegslisterna med sitt ”cross up!”-emblem.

cross up! bjuder på generöst med standardutrustning.

Navigationssystemet maps & more är fyllt av funktioner, såsom bluetooth handsfree, navigation och en Think Blue Trainer, som med sina körtips hjälper föraren att köra så miljövänligt som möjligt med sin cross up!. Handsfree och navigation är möjliga att röststyra för ökad säkerhet. Standardutrustning är även fjärrstyrt centrallås, elektriska fönsterhissar fram, dimstrålkastare, elektriskt inställbara och uppvärmda sidobackspeglar, ett asymmetriskt nedfällbart baksäte, variabelt lastrumsgolv, varvräknare, färddatordisplay och elektroniskt stabiliseringsprogram ESC.

Den kraftfulla stil som cross up! har, förstärks av de fem lacknyanser som står till buds. Principen här är att stötfångarnas överdel och dörrhandtagen är lackade i karossfärgen, medan B-stolparna, C-stolparna och rutlisterna är svartlackerade.

För drivningen av denna livsstilsorienterade cross up! svarar en 75 hk stark trecylindrig bensinmotor kopplad till en 5-växlad manuell växellåda.

På den svenska marknaden blir cross up! den andra cross-modellen efter Cross Touran. Den svenska premiären av cross up! sker i höst. Priset är ännu inte fastställt.

2013-02-20