Gå till innehållet

Kvalitet och miljö

Bilmetro arbetar aktivt med kvalitetsstyrning och vårt miljöprogram. Bilmetro ska efter lokala och ekonomiska förutsättningar bidra till att förebygga och minska kontinuerlig miljöpåverkan genom att använda produkter och tjänster med låg miljöpåverkan.Bilmetro arbetar aktivt med kvalitetsstyrning, våra processer och ledningssystem är certifierade enligt 9001. Personbilsanläggningarna certifieras av TÜV, lastbilsanläggningarna av SP.


 


Vi arbetar även med miljöstyrning/miljöpåverkan och har certifierat personbils- och lastbilsanläggningen i Borlänge, lastbilsanläggningen i Gävle, personbilsanläggningen i Gävle samt lastbilsanläggningen i Uppsala enligt ISO 14001. Dock arbetar hela Bilmetro efter samma ledningssystem på miljösidan – dvs även de driftställen som inte certifierats. Miljöcertifikaten är utfärdade av SP.


Bilmetro är även ackrediterat av SWEDAC enligt ISO 17020, inom områdena ER (släckning 2:or), IB (digitala och analoga färdskrivare), Tryckprovning och HR (hastighetsregulatorer).


 


Bilmetro är också certifierat av INCERT för kylarbeten av kategori I.

 

- Kontakt -
Jan Näslund, Fastighetschef
Mobil: 072-085 70 44
janne.naslund@bilmetro.se