Gå till innehållet

Lindbergs Skogstransport, först i Sverige med nya Scania 770 V8.

En vintrig januaridag i Hedesundaskogen hör vi ljudet av Scanias nya 770 V8 motor. Världens starkaste serietillverkade lastbil med Euro 6 som nu är i trafik. Bilmetro Lastbilar fick äran att leverera den första bilen i Sverige, en Scania R770 V8 till Lindbergs Skogstransport AB, bröderna Esbjörn och Erik Lindberg.

Lindbergs Skogstransport AB, även kallad ”det blå tåget”, startades 1928 av Axel Lindberg. Farfar till bröderna Esbjörn och Erik som nu är tredje generationen att driva företaget framåt. Idag har åkeriet 14 lastbilar i sin fordonspark och cirka 26 förare. Åkeriet kör rundvirke och utgår från Finnböle med en radie på cirka 25 till 30 mil.

I mitten av januari hade Bilmetro privilegiet att följa med på Lindbergs premiärkörning och första timmerlastning. Nya lastbilen beställdes under hösten 2020, då behovet av en till bil uppstod inom åkeriet. Det föll då mycket passande att nya Scania 770 gick att beställa.

2021-Lindbergs-Skogstransport2.jpg

- För några veckor sedan fick jag ett samtal från Scania Sverige att nya 770 var på svensk mark och redo, berättar Thomas Wilhelmsson, säljare på Bilmetro Lastbilar. Han fortsätter: Därefter gick affären snabbt och vi är otroligt glada att nu se lastbilen redo och i sin rätta miljö.
Vid frågan om hur det känns med nya bilen berättar bröderna:
- Det känns riktigt bra och fränt att vi nu har vår nya lastbil. Häftigt att vara den första Sverigekunden att få nya 770 levererad.

Lindbergs Skogstransport har länge varit en trogen kund hos Bilmetro. Den första Scania-lastbilen började köras inom åkeriet 1942, på den tiden Bilmetro hette Bil och Buss. Sedan dess har företagen haft en god relation och leveranserna har rullat ut i skogarna, allt eftersom verksamheten vuxit.

2021-Lindbergs-Skogstransport3.jpg

Den nya 770 är inte den enda lastbilen av nya generationen Scania inom företaget. Under 2020 levererade Bilmetro två Scania R650 till Lindbergs som körts flitigt inom verksamheten sedan dess.
- Vi är mycket nöjda med dessa bilar och märker bland annat en markant skillnad i lägre bränsleförbrukning, berättar Esbjörn. Erik tillägger även att komforten är riktigt bra, bilen går mjukt och behagligt.

2021-Lindbergs-Skogstransport4.jpg

Lindbergs Skogstransport AB
Grundades: 1928 i Finnböle, Gävle kommun.
Anställda: cirka 26
Antal Scaniafordon: 13
Körningar: Rundvirke

2021-Lindbergs-Skogstransport5.jpg

Text & Bilder: Sofia Dahlqvist, Bilmetro AB.