Gå till innehållet

Alfta Frakt

Bilmetrobladet åkte till Hälsingska skogarna och träffa bröderna Mats och Göran Persson på Alfta Frakt.

På huvudkontoret i Alfta arbetar 15 personer med ekonomi, logistik och trafikplanering och när vi kliver in genom dörrarna möts vi av glada ”hejsan” och ”hallå” och ett konstant ringande i telefonerna.

- Här blir man alltid trevligt bemött trots att det alltid är full fart och mycket att göra konstaterar Bilmetros Servicemarknadschef Kjell Westlund som är med. Kjell är en av Bilmetros kontaktpersoner med Alfta Frakt och känner både Mats och Göran väl. Vi slår oss ned och ber om att få höra storyn om Alfta Frakt och deras devis ”Ett bättre alternativ”

-”Vi är ett relativt litet företag vilket innebär större flexibilitet och för oss är det viktigt att kunna erbjuda våra kunder en konstadseffektiv totallösning, inte bara att transportera gods. Vi jobbar mycket med ständig förbättring och att hela tiden utveckla oss. Rent praktiskt betyder det t.ex. att ha strategiskt placerade lager och väl utvecklade transportsystem. Sen gäller det att ha ett hållbart miljötänkande och stort fokus på de mjuka värdena som arbetsklimat.
All personal måste må bra för att göra ett bra jobb”. säger Göran.

- ”Och eftersom vi verkar i en hårt reglerad bransch måste drivkraften vara viljan att hela tiden utvecklas” fyller Mats i.

Både Mats och Göran återkommer flera gånger till just effektivisering och vi undrar så klart hur Bilmetro Lastbilar kan vara en del i det?

- ”För det första vill vi börja med att säga att vi är nöjda med Bilmetros samtliga verkstäder vad det gäller bemötande och service men vill slå ett extra slag för verkstaden i Bollnäs. Där har vi EN kontaktperson vilket effektiviserar vår vardag. Dom får även agera ”speaking partners” gentemot andra återförsäljares verkstäder och ibland även mot Scania. De förstår kundens behov helt enkelt” summerar Mats och Göran.

Och med de värmande orden avslutar vi vårt besök i Alfta!


Omlastning vid terminalen i Alfta


Bröderna Mats och Göran Persson

Bilmetrobladet nr 2-2014