Gå till innehållet

Bilmetro i framkant med transportkyla

I mitten av april träffade Bilmetrobladet kyltekniker Jörgen Linander på Laxgången i Gävle. Han är specialist inom området transportkyla och jobbar dagligen med att serva och reparera aggregat till våra kunder.

Jörgen började sin karriär som personbilsmekaniker men gick efter några år över till lastbilar. För cirka elva år sedan började han intressera sig för kylteknik på hans dåvarande jobb. När Jörgen sedan började arbeta hos Bilmetro Lastbilar startade hans och Bilmetros resa kring utvecklingen av transportkyla.

Transportkylan har blivit ett mycket viktigt område för Bilmetro. Idag har vi cirka tolv till tretton stycken kyltekniker på våra sju orter i Dalarna, Gävleborg och Uppland. För att snabbt kunna hjälpa våra kunder har vi alltid ett baslager med verktyg och delar hemma, samt att vi har en god kontakt mellan våra orter om någon del skulle saknas.
Tillsammans med leverantörer ser vi till att få den utbildning och kompetens som behövs för att alltid hålla en hög standard. I skrivande stund har Bilmetro avtal med Hultsteins, Carrier, Thermo King och Mitsubishi. Men vi servar och reparerar alla aggregat oavsett märke, vilket är en viktig del för oss, menar Jörgen.

Det märks att Jörgen kan sitt område, han har bland annat utbildat Bilmetros egna mekaniker i samband med införandet av kylteknik i Uppsala och Hudiksvall. Vid frågan om vad som gör att han trivs med sitt arbete, var de just utvecklingen:

- De konstanta utmaningarna och det varierande arbetet gör att jag trivs jättebra. Utvecklingen går framåt och man lär sig alltid något nytt. Just nu ser vi exempelvis att de stora märkena fokuserar mot hybrider, vilket medför fler och nya utmaningar. Där vill vi på Bilmetro givetvis ligga i framkant.

Bilmetrobladet nr 1-2018