Gå till innehållet

Gävle Alltransport AB

En tidig morgon i september träffade Bilmetrobladet bröderna Tommy och Olle Aneklev, ägare av Gävle Alltransport AB. Tillsammans berättade de om deras nyckel till framgång, förkärleken till Scania och hur de upplever nya generationen efter att haft dem i cirka ett år inom verksamheten.

Familjeföretaget Gävle Alltransport AB grundandes 1966 av Björn Aneklev. Hans nyinköpta tankbil och ett stort självförtroende blev starten till den verksamhet som idag lever vidare med sönerna Tommy och Olle. Båda sönerna började arbeta inom företaget i tidig ålder. Tommy började när endast ett fåtal lastbilar ägdes. Ett antal år därefter, när den yngre brodern Olle började, stod Sverige inför en lågkonjunktur. Vilket utvecklades till att gynna företaget då Alltransport började arbeta med Banverket och dess utbyggnationer av järnvägar.

Vid millenniumskiftet började Alltransport arbeta med renhållning och transporter för AGA. Samtidigt som de fortsatte att växa hände tragedier inom familjen vilket ledde till att Tommy och Olle förlorade sin mor och far inom loppet av ca fem år. Brödernas bearbetning blev att ”Jobba sig igenom eländet” vilket gjorde att företaget växte med rejäl fart och breddades inom många områden de kommande åren.

Idag har Gävle Alltransport en bred och flexibel fordonspark med ett 50-tal bilar samt cirka 75 stycken anställda. Tommys son Niklas Aneklev har också gått in i företaget som delägare.
-”Vi är det lilla företaget som blivit stort” menar bröderna som samtidigt nämner att
- Ingenting hade varit möjligt utan vår duktiga och kompetenta personal som blivit ambassadörer för vårt företag.

Bilmetro och Alltransport har ett nära samarbete som sträcker sig över många år tillbaka. Från den första Scanian har de alltid känt en tilltro till produkten samt förtroende till Bilmetro att de hjälper dem när problem uppstår.
-Vi uppskattar servicegraden hos Bilmetro och blir alltid bra bemötta. Bröderna menar att en bra verkstad är nyckeln till att de fortsätter vara trogna kunder.

Bilmetrobladet nr 2-2018


Senaste leveransen: Nya Generationen Scania R580  B6x2*4NB.

Sedan cirka ett år tillbaka är Alltransport ägare av nya generationen Scania och har i nuläget fyra stycken bilar.
- Bränsleförbrukningen är helt fantastisk. Vår R500 drar strax under tre liter per mil vilket är 1,3 liter mindre än vår tidigare bil, säger Olle.
-I vårt företag med många fordon som kör långa sträckor är det en viktig faktor som spar företaget mycket pengar. Det är en bra produkt och rejäla grejer, säger Tommy.

Alltransport har följt Scanias utveckling genom åren men garanterar att den nya generationen är något unikt. Både gällande bränsleförbrukning och tekniska finesser så som hur enkelt Bilmetro kan läsa av bilen snabbt och smidigt när fel uppstår.
-Vi väntar nu med spänning på de nya bilarna, modellår 2019, som vi beställde av Bilmetro Lastbilar igår.