Gå till innehållet

Hedemora Miljö

Solen strålar från en klarblå himmel när vi styr in på gårdsplanen till Hedemora Miljö. Det första vi möts av är en färgsprakande orange Scania G440 slamsugbil som står och glänser i solen, och vi drar genast på smilbanden. 

Vi ska träffa Staffan Trädgårds, mannen som äger och driver företaget Hedemora Miljö. Med oss är även Jimmy från Bilmetro i Hedemora och vi hinner inte mer än innanför dörrarna förens Staffan och Jimmy börjar reda ut vilka bilar som just nu behöver lite extra omvårdnad på verkstaden.
Stämning känns nästan ”familjär”, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att Hedemora Miljö har närmare 40 bilar och en nästan daglig kontakt med Jimmy.
Den senaste bilen i flottan är slamsugbilen vi så glatt möttes av på gårdsplanen när vi kom, och två till är beställda. Hedemora Miljö har ända sen starten 1974 riktat in sig på miljötransporter men kör idag även en hel del fjärrbilar med industri- och jordbruksprodukter.

- Våra största kunder är kommunerna här i länet som Hedemora-, Orsa-, Mora- och Älvdalen kommun där vi kör slamsugning. Hedemora kommun har vi t.ex. haft som kund ända sen vi startade för 40 år sen vilket vi är fantastiskt stolta över säger Staffan.
- Så även om vi kör i hela Sverige så är ryggraden i vår verksamhet miljö- och återvinningstransporter lokalt här i Dalarna.

Staffan berätta hela tiden med stor glädje och entusiasm om sitt företag och om sina bilar.
- Självklart måste bilarna fylla funktionen de är till för men jag tycker det är roligt att utrusta bilarna med några extra detaljer.
Och det märks att Staffan har ett speciellt förhållande till alla sina bilar.
- Ja, jag brukar sitta på kontoret i tre veckor men sen sticker jag ut och kör en vecka. Att ha roligt på jobbet är den största drivkraften och det är i bilarna jag trivs bäst. Sen är det även avkoppling att köra så jag längtar ut varje gång.

Staffan är en upptagen man och när hans telefon ringer passar vi på att tacka för oss. När vi lämnar Hedemora Miljö bakom oss är vi helt övertygade om, att om entreprenören Staffan får bestämma, kommer han att driva sitt företag i 40 år till...

Bilmetrobladet nr 1-2014