Gå till innehållet

KW Transport

Vill man springa på någon i familjen Wahlström är ett säkert kort att svänga förbi Bilmetro Lastbilar i Gävle en fredag eftermiddag. Då är alltid någon av Kenneth, Martin eller Markus, och ibland alla tre, på plats med någon av sina bilar för service, reparation eller tvätt.

 KW Transport har tre bilar som alla går 2-skift vilket av förståeliga skäl kräver viss omsorg från verkstaden. Därav de frekventa fredagsbesöken.

KW TRANSPORT i Marma kör främst spån, flis, bark, pellets m.m för Unite. Företaget ägs och drivs av pappa Kenneth Wahlström och hans två söner Martin och Markus som alla kör på heltid samt att de har ytterligare tre chaufförer anställda.

- Vi har varit helkund hos Bilmetro Lastbilar sen flera år tillbaka och det funkar jättebra. Vi har en bra kontant med Micke Wahlbäck som alltid ser till att allt flyter så smidigt som möjligt säger Kenneth.
- Just idag har vi ett av släpen inne på verkstaden och då passar vi även på att tvätta bilen. För mig är det viktigt med snygga, rena och välvårdade bilar för jag tycker det speglar hur verksamheten mår.

På tal om snygga bilar, berätta om era dekorstripe?
- Våra bilar är stripade av Svempas. Vid första anblicken kanske dom ser lika ut men alla tre har en individuell touch, t.e.x den något modifierade Scaniagripen vi har på R580 var vi först i Sverige med. Och alla vill väl ha en trevlig och inbjudande arbetsplats så även interiört har vi gjort en del. Kent Järpeland gjorde hyttinredningen i vår senaste bil – ett rikligt proffsjobb måste jag säga!

Ni har även varit runt på en del utställningar med era bilar?
- Ja det stämmer men det är mest för den sociala biten skull, att det är kul att träffa andra i branschen. Men visst har vi fått några pallplatser, vilket är jätteskoj, fast det ser vi mest som en bonus.

Bilmetrobladet tackar för en trevlig pratstund och om inte förr, så syns vi med all säkerhet nästa fredag igen.

Bilmetrobladet nr 1-2016