Gå till innehållet

Underhållsavtal

Scanias underhållsavtal är ett bra sätt att försäkra sig om maximal tillgänglighet till minimala kostnader. Samtidigt kan du vara tryggt förvissad om att fordonen underhålls på bästa sätt.Underhållsavtalet 
är ett skräddarsytt underhållsprogram som ger dig kontroll på kostnaderna. Detta avtal tecknas för ett eller flera år i taget. I avtalet ingår bland annat Scania Max24.

När du skriver under ett avtal med en utvald verkstad får du en plan med rekommendationer om förebyggande underhåll för dina fordon. Planen bygger på fordonens specifikationer och planerade körförhållanden. Avtalet kan även innefatta påbyggnader och annan utrustning utöver chassiet.

Du betalar en månadsavgift eller ett engångsbelopp i förskott. På så sätt känner du till alla underhållskostnader under hela avtalsperioden. Det underlättar budgeteringen och gör att du kan känna dig säker när du prissätter kundernas transportuppdrag.

Eftersom du alltid anlitar samma verkstad får serviceteamet ingående kunskap om dina fordon och servicehistorik och kan därmed snabbt ställa rätt diagnos om ett problem dyker upp. Fordon som omfattas av Scanias Underhållsavtal får också högre andrahandsvärde.