Gå till innehållet

Intelligent laddning med Wallbox

Med vår samarbetspartner Wallbox laddar du din bil snabbt, tryggt och enkelt. Laddboxarna är kompatibla med hybrid- och elbilar från alla bilmärken.

Till dig som är eller väljer att bli Bilmetrokund kan vi erbjuda dig denna intelligenta laddning av din elbil. 

Bilmetropris

Laddare inkl. 5 meter laddkabel: 17.990 kr
Laddare inkl. 7 meter laddkabel: 18.990 kr
Priserna inkluderar moms, laddare och grundpaket elinstallation.

Med de laddboxar som vi på Bilmetro erbjuder kan du få 50% bidrag. Det vill säga 50% avdrag av priset ovan. Bidraget ansöks via Naturvårdsverkets hemsida: www.naturvardsverket.se/laddabilen

Wallbox Pulsar Plus

Denna intelligent laddbox har en uppkoppling via app där du bland annat ställer in den effekt som önskar.

Pulsar Plus innebär att du har en ansluten laddeffekt för 11 kW men den kan även anslutas med en laddeffekt upp till 22 kW – kabel Typ 1 eller Typ 2. Laddboxen är utrustad med Wi-Fi anslutning, Bluetooth, DC-skydd och är förberedd för PowerBoost (dynamisk lastbalansering) och Power Sharing (används mellan laddare om du har mer än en laddbox).

Vårt tips är att inte köpa en laddare som har en begränsning på 7,4 kW eller 11 kW - då måste du byta ut den om du vill ha mer laddkraft. Wallboxladdare är flexibla, med ställbar effekt i den medföljande appen, från 7,4 kW upp till 22 kW.

I en normal villainstallation konfigureras laddaren till max 11 kW och det är det som ingår i “Grundpaket elinstallation”. Önskas 22 kW effekt krävs tillägg till grundinstallationen som avtalas mellan slutkund och elinstallatör.

Wallbox-3.jpg

Grundpaket elinstallation

Du får laddaren installerad hemma eller i stugan av en auktoriserad elinstallatör till ett fast pris.

Paketet inkluderar följande:
• Homecheck, elinstallatör gör platsbesök innan installation.
• Installation av laddbox med inbyggt DC-skydd mot elnätet och
   3-fas matad laddare med maxeffekt på 11 kW.
• Montage av laddare på vägg.
• Upp till 10 meter matarkabel (vit) installerad på vägg.
• Inkoppling i befintlig elcentral.
• Montage av personskyddsautomat
• Förberedelse och resa upp till 20 km (40 km tur och retur) och 20
   minuter.
• En styck håltagning upp till 30 mm i diameter och upp till 300 mm
   längd i lätt vägg. Tätning runt kabel i vägg av trä, gips eller lättbe-
   tong utan ”känsliga” ytskikt.

Arbete och material utöver grundpaketet avtalas mellan kunden och elinstallatören och faktureras direkt från elinstallatören.

I befintlig elcentral förutsätts det att lediga gruppsäkringar finns för anslutning av laddaren samt att elcentralen är försedd med jordfelsbrytare. Tillval utöver avtalas mellan slutkund och installatör. Dessa tillval kan omfattas av ROT-avdrag.

Grundpaket inkl. powerboost.

Utan PowerBoost måste laddningshastigheten begränsas så att laddaren inte överbelastar huset och säkringen bryts. Detta ger dåligt utnyttjande av tillgänglig effekt när du inte lagar mat, tvättar, duschar etc. Med PowerBoost får du maximalt utnyttjande av tillgänglig kapacitet i huset.

Grundpaketet elinstallation utökat med följande:

• Installation av powerboost enhet typ Carlo Gavazzi EM 340DINAV23XS1X (e-nr. 09 340 06) för lastbalansering i elanläggningen, fördelar laddning efter tillgång på energi i       fastigheten. Monteras i bef. Elcentral eller i separat kapsling. Vi förutsätter att anslutningen för elmatningen är samma plats som placeringen av Powerbooster.

• Kabel för kommunikation mellan mätaren för lastbalanseringen s.k Powerbooster.

Frågor och svar

Bidrag för laddstationer

Vad är Ladda Bilen stödet?
Ladda bilen är ett investeringsstöd för laddningsstationer för att enklare kunna ladda bilen vid exempelvis bostaden eller arbetsplatsen. Stödet är en del i att förenkla för laddning i hela landet när laddbara bilar blir allt vanligare. Med de laddboxar som vi på Bilmetro erbjuder kan du få 50% bidrag. Bidraget ansöks via Naturvårdsverkets hemsida: www.naturvardsverket.se/laddabilen

Vilka kan ansöka bidrag för laddstationer?
Privatpersoner kan ansöka om de äger en fastighet eller har en fastighet med nyttjanderätt. Du kan få bidraget cirka 14 dagar efter att du fått det beviljat om du söker via Naturvårdsverkets e-tjänst och uppfyller kraven för att få bidraget.

Vad gäller om jag bor i flerbostadshus?
Bostadsrättsföreningar, stiftelser och samfälligheter kan söka bidrag för installation av laddningsstationer som används av dem själva. Till exempel laddningsstationer som installeras för en bostadsrättsförenings medlemmar.

Vad gäller för Företag och organisationer (laddstationer till anställda)?
Företag och andra organisationer kan ansöka bidrag för installation av laddningsstationer som används av dem själva. Till exempel laddningsstationer som installeras på ett företags personalparkering eller för företagsfordon.