Gå till innehållet

Rekondare

Här kan du läsa mer om yrket "Rekondare" och vad det innebär.

Att arbeta som rekondare på Bilmetro innebär att du iordningställer, städar, polerar och tvättar både person- och transportbilar från våra varumärken. För att arbeta som rekondare har du ett intresse för bilar samt är noggrann, självgående och serviceinriktad. Du arbetar i team men under eget ansvar. Du möter kunder och leverantörer dagligen och har ett stort intresse för att ge bra service. 


Björn Eriksson - Rekondare i HudiksvallHur ser en vanlig dag ut för dig? 
Min arbetsdag startar klockan sju på morgonen, då börjar jag med att tvätta demobilar, de ska alltid hållas rena. Därefter kollar jag vilka nya bilar som är inbokade för leverans och ser till att allt är klart i tid. Varje nybil ska noga kontrolleras inom 24 timmar. Jag kontrollerar serviceboken och alla specifikationer samt ser till att alla delar är med. Skulle det exempelvis vara en skada på en fälg så anmäls detta. 

Gällande begagnade bilar är det noga med att fixa bilen i så bra skick som möjligt innan den levereras ut till kund. Jag kollar alltid lufttryck, olja, spolarvätska och så vidare. Utöver detta sköter jag också bilprovningen, ser över vagnparken och håller koll på att alla bilar är besiktigat. 

Det är ett ganska stressigt och fysiskt krävande arbete. I slutet av månaden är det alltid mycket som ska göras när alla bilar ska ut. Kunden vill alltid ha bilen så fort som möjligt och jag är sista posten innan bilen lämnas ut. 

Vad tycker du kännetecknar en bra rekondare?
Det är viktigt att vara noggrann, sätta upp ett eget arbetsschema och arbeta efter det. Samt att vara självgående och ha öga för detaljer.

Vad gör att du trivs på Bilmetro?
Jag trivs med att få arbeta självständigt och ha ett stort ansvar. Det är ingen som talar om för mig hur jag ska göra. Jag lägger upp min dag och ser till att allt fungerar.

Hitta lediga tjänster.