Gå till innehållet

Säljare

Här kan du läsa mer om yrket "Säljare" och vad det innebär.

Att arbeta som säljare av personbilar på Bilmetro innebär att du säljer nya och/eller begagnade bilar från något av våra varumärken Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Honda eller Kia. Vilket eller vilka varumärken du säljer varierar från ort till ort, ibland mellan anläggningar på samma ort.

Oavsett vilket märke du säljer så har du många gånger det första mötet med våra kunder. Din arbetsplats är i bilhallen och du ansvarar för hela försäljningsprocessen, från första kundkontakt till offertstadium vidare till slutförande och uppföljning. Du arbetar mot uppsatta mål både individuellt och i team, som person bör du vara driven och engagerad. Bilbranschen utvecklas ständigt med ny teknik och nya bilmodeller vilket innebär att du som säljare också utbildas kontinuerligt.

 

Olle Arons Johansson – Säljare i BorlängeHur ser en vanlig dag ut för dig?
På förmiddagen brukar jag börja med att boka in leveranser, det är viktigt att ha koll på dem för att ge kunderna en bra service. Efter jag ordnat det går jag igenom min mail och svarar bland annat på förfrågningar om bilar som kunder exempelvis sett på vår hemsida. 

Det är ofta mycket telefonsamtal som jag tar samtidigt som jag håller fokus på kunder i bilhallen. På eftermiddagen är det generellt mer folk och då handlar det om att ta dem i första hand. Utöver detta har jag mycket administrativt arbete i form av offerter, kalkyler och finansieringar. Jag arbetar även med inbytesbilar och lägger ut begagnade bilar till försäljning.

Vad tycker du kännetecknar en bra säljare?
Att man är mål- och tävlingsinriktad och tycker om att överträffa sig själv. Det är viktigt att kunna bemöta kunden på rätt sätt och vara ärlig. Det viktigaste är att vara sig själv och inte hålla en fasad – det vinner man på i längden. 

Vad gör att du trivs på Bilmetro?
Mitt arbete är fritt och jag bestämmer själv hur dagen ser ut. Jag tycker mycket om de bilar jag säljer, vi har något för alla. Utöver detta så har jag väldigt bra arbetskamrater och chef. Det är kul att gå till jobbet, jag träffar trevliga människor och får uppskattning för det jag gör.

Hitta lediga tjänster.