Gå till innehållet

Servicerådgivare

Här kan du läsa mer om yrket "Servicerådgivare" och vad det innebär.

Att arbeta som servicerådgivare i kundmottagningen innebär att du är ansiktet utåt som bemöter våra kunder. Din främsta uppgift är att ge både privatpersoner och företag en service utöver förväntan. Du kommer ta reda på kundens ärende i form av en beställningsorder. Därefter boka in tid på verkstaden, lämna in- och ut bilar samt fakturera. Det krävs att du har en väl utvecklad förmåga för service, är positiv och tål att arbeta under högt tryck.

Bemötandet med våra kunder sker även via telefon vid servicebokning men även i form av uppföljningar. Som servicerådgivare arbetar du i ett lag med flera anställda inom samma roll samt reservdelspersonal och mekaniker. Bredden på tjänsten varierar mellan orter beroende på anläggningens storlek. Som representant för våra varumärken är du en viktig person och det krävs att alla våra servicerådgivare utbildas kontinuerligt för att möta marknadens krav.

Irene Norberg – Servicerådgivare i Gävle

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag har en stor variation av arbetsuppgifter, det finns ingen dag som är den andra lik. Vi servicerådgivare arbetar i olika skift, förmiddag eller eftermiddag. Om jag öppnar exempelvis så innebär min förmiddag att jag bemöter kunder som lämnar in sina bilar på service och ringer kunder under telefontiden. Från klockan 14 börjar vi lämna ut bilarna till kund. Utöver dessa uppgifter gäller det att hålla snyggt och rent i kundmottagningen, fylla på foldrar osv. Det finns alltid något att göra.

Vad tycker du kännetecknar en bra Servicerådgivare?
Att personen har en bra servicekänsla, är positiv och tillmötesgående. Det är också viktigt att kunna arbeta med flera saker samtidigt och prioritera. Utöver detta så är datorvana viktigt, systemen får man lära sig. Tjusningen med det här arbetet enligt mig, är att man möter så många olika människor.

Vad gör att du trivs på Bilmetro?
Att få arbeta med service och möta människor i kombination med varierande arbetsuppgifter och fantastiska arbetskamrater.

Hitta lediga tjänster.