Gå till innehållet

Nya Volkswagen Passat – en storsäljare redan innan premiären

Efter en rekordhög förförsäljning är det i helgen Sverigepremiär för nya Passat. – Vi har aldrig tidigare upplevt ett sådant tryck för en ny modell. Vi och våra återförsäljare startar lanseringen i kraftig medvind, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Nya Passat hade världspremiär i början av juli i Potsdam utanför Berlin i Tyskland. Kort därefter blev bilen beställningsbar i Sverige. Fram till helgens svenska premiär har orderböckerna fyllts med nästan 3 000 kundsålda bilar.

– Att det är så många som har beställt nya Passat utan att provköra är förstås ett mycket bra betyg för denna populära modell. Den höga förförsäljningen slår alla tidigare lanseringar, säger Sten Forsberg.

Åttonde generationens Passat är en helt ny bil med nyutvecklade motorer och en rad nya innovationer, några av dem världsunika, som hjälper föraren i utmanande trafiksituationer.

Från start erbjuds fyra direktinsprutade turbomotorer med en effekt på mellan 150 och 240 hk. Den förväntade storsäljaren är dieselalternativet TDI 190 hk med 4Motion fyrhjulsdrift och dubbelkopplingsväxelllådan DSG, som börjar levereras efter årsskiftet.

– Denna version är som skräddarsydd för de svenska tjänstebilsförarna. Vi ser också en stor efterfrågan på nya toppversionen TDI 240 med BiTurbo, fortsätter Sten Forsberg.

Under nästa år kompletteras modellprogrammet med bland annat en miljöklassad 120-hästars diesel och en laddhybrid som klassas som supermiljöbil.

Helgen 29-30 november är det stor Sverigepremiär hos Volkswagens alla återförsäljare.

– Varmt välkommen in och ta en närmare titt både på både bilen och alla innovationer. Nya Passat måste naturligtvis också upplevas på vägen så vi rekommenderar alla nyfikna att ta en provtur, säger Sten Forsberg.