Gå till innehållet

Nya Volkswagen Passat utsedd till ”Årets Familjebil”

Tidningen Motorföraren har tillsammans med en jury bestående av tio namnkunniga motorjournalister utsett nya Passat Sportscombi till Årets Familjebil.

Både sedan- och kombiversionen av nya Passat hade Sverigepremiär den sista helgen i november. Bilen har nu redan vunnit sin första utmärkelse. Det är tidningen Motorföraren som varje år utser Årets Familjebil. I år går segern till Passat Sportscombi. Priset har delats ut sedan 1996 och i juryn sitter några av Sveriges kunnigaste och mest lästa motorjournalister.

I årets jury ingick: David Jakobsson, Expressen; Rolf Gildenlöw, TT; Mikael Schultz, Vi Bilägare; Robert Collin, Aftonbladet; Jonas Fröberg, Svenska Dagbladet; Gustav Liljeberg, Motorföraren; Staffan Swedenborg, frilans; Ola Thelberg, Allehanda; Alrik Söderlind, auto motor & sport och Mikael Stjerna, Teknikens Värld.

I sin bedömning tar juryn hänsyn till bland annat miljö, säkerhet och ekonomi.

Så här säger jurymedlemmen David Jakobsson: ”Med den nya generationen av Passat lyckas tyskarna köra i kapp och ifrån Volvo och andra konkurrenter på flera viktiga punkter.” Och Robert Collin uttrycker det på följande sätt: ”Stiligare att titta på, finare material inne och med massor av elektronik för att undvika en krock eller för att koppla upp sig.”

Mer information om bilen finns på: www.nyapassat.se