Gå till innehållet

Nya Volkswagen Tiguan firar sin världspremiär på bilsalongen i Frankfurt

Nu är det officiellt att en ny generation av Tiguan kommer att presenteras på den internationella bilsalongen IAA i Frankfurt, 15-27 september.

I onsdags tillverkades en mycket speciell bil i Volkswagens fabrik i tyska Wolfsburg: den nya Tiguan som kommer att visas på IAA i Frankfurt rullade då av monteringsbandet. Personalen gjorde en sista check innan premiärbilen täcktes över inför den stora bilsalongen.

Första generationens Tiguan visades just i Frankfurt år 2007. Sedan produktionsstarten i augusti 2007 i Wolfsburg har det tillverkats fler än 2 640 000 exemplar av Tiguan, varav 1,6 miljoner i Wolfsburg. Dessutom har Tiguan producerats i kinesiska Anting och i Kaluga, Ryssland.

Tiguan säljs i 170 länder världen över. I Sverige har det hittills sålts över 20 600 exemplar av Tiguan som genom alla år har tillhört toppskiktet i sitt segment.

Sedan starten har denna SUV vunnit många jämförelsetester och utmärkelser runt om i världen. Nu är det dags för en helt ny generation av Tiguan som firar sin världspremiär på Volkswagen Group Night på IAA måndagen den 14 september.