Gå till innehållet

Bilmetro i Gävle bygger ny Audi anläggning i Hemlingby

På tisdagen beslutade politikerna i kommunstyrelsen i Gävle att de ska sälja en tomt på 6 000 kvadratmeter i Hemlingby till företaget TTC Service AB, som är ett systerbolag till Bilmetro finans & förvaltning AB.
– Vi är glada att det gick i lås, säger Örjan Carlsson, på Bilmetro

Text lånad från arbetarbladet.se

Bildtext: Så här kommer den nya bilhallen ungefär att se ut. Hallen i Gävle kan bli något större. Skissen är från en ny Audihall som byggs i Borlänge.

Tomten säljs för 12 miljoner kronor.
– Det känns bra att vi har kunnat hitta en lösning åt dem. De har letat länge efter en tomt, säger Helene Åkerlind (L), ledamot i kommunstyrelsen.
När Arbetarbladet ringer upp Örjan Carlsson som är sektoransvarig för personbilar i Gävleborg på Bilmetro har han ännu inte fått besked om att politikerna klubbat beslutet att sälja tomten.
– Du kom med goda nyheter, säger han.

Inköpet av tomten är det första steget mot en helt ny bilhall som företaget länge planerat att bygga. Bilmetros nuvarande lokaler på Bondegatan i Hemsta har blivit för trånga.
– Vi har varit i kontakt med kommunen och letat tomter i snart ett år, säger Örjan Carlsson.
Den nya bilhallen kommer att bli en fullskaleanläggning för bilmärket Audi. Det kommer att byggas en bilförsäljningshall och en verkstad. Det ska också bli lokaler för reservdelar och däck.
De gamla lokalerna på Bondegatan kommer Bilmetro att behålla.
– Vi är så enormt trångbodda så vi måste ha de lokalerna till de andra märkena vi har, säger Örjan Carlsson.

Bilhallen beräknas bli cirka 3 500 kvadratmeter stor. Den byggs enligt ritningar från Audi centralt eftersom alla Audihallar ska se likadana ut i hela världen.
Investeringen kommer totalt att kosta totalt runt 70 till 80 miljoner kronor enligt Örjan Carlsson.
Byggstarten beräknas till någon gång i april, maj nästa år. När allt står klart räknar företaget med att ett antal nya jobb kommer att skapas i Gävle.
– Vi hoppas och tror att det är någonstans tio till 15 arbetstillfällen, säger Örjan Carlsson.


Artikel publicerad i Arbetarbladet 2016-12-08