Gå till innehållet

Golf i topp för tredje månaden i rad

För tredje månaden i rad var Golf den mest registrerade bilmodellen i Sverige. I september registrerades 1 910 bilar av modellen Golf och hittills i år är siffran 15 621. 

Nybilsregistreringarna för september visar att Volkswagen gör ännu en stark månad på den svenska personbilsmarknaden. I augusti var märket störst och i september fortsatte den positiva trenden. Märket registrerade då 4 989 bilar, vilket är en ökning med 20,4 procent jämfört med september förra året. 

För tredje månaden i rad var Golf den mest registrerade bilmodellen i Sverige med 1910 bilar. Det är första gången i modern tid som en Volkswagen innehar förstaplatsen tre månader i rad.

Volkswagen har hittills under året kunna notera försäljningsframgångar för flera modeller ur det breda produktprogrammet. Golf ligger tvåa, Passat trea och Polo nia. Hittills i år når Volkswagen en samlad marknadsandel på 15,33 procent

Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige, kommenterar:
− Vi är vana vid att Golf, Passat och Polo återfinns i toppen av de mest sålda bilmodellerna i Sverige. Dessa kommer snart att få sällskap av nya Tiguan, som är på väg att bli en av våra allra viktigaste modeller. Orderingången där är superstark!

Laddhybriden Passat GTE står fortsatt för en betydande del av hela Passat-försäljningen och av samtliga supermiljöbilar i Sverige. Marknadsandelen är hela 31,7 procent vilket gör den till överlägsen etta bland alla supermiljöbilar.

− Fantastiskt roligt att Passat GTE är så populär och att ägarna till största del kör på el, vilket vår färska undersökning visar. Volkswagens framtid är elektrisk vilket vi inte minst nu visar på bilsalongen i Paris med konceptet I.D., säger Forsberg.

Läs hela pressmeddelandet härI.D. är namnet på första bilen ut i Volkswagens helt nya utbud av innovativa elbilar med lång räckvidd. Konceptbilen har nu världspremiär på bilsalongen i Paris. Elmotorn i I.D. har en effekt på 170 hk och räckvidden ligger på 400-600 km.
Läs mer om Världspremiär för helt eldrivna Volkswagen I.D.