Gå till innehållet

Golf utsedd till bästa begagnade bil 2015

Den svenska biltidningen Auto Motor och Sport har utsett Volkswagen Golf till 2015 års bästa begagnade bil. Golf vinner utmärkelsen tack vare en svårslagen styrka på alla områden.

John Eriksson (t.v.), begagnatredaktör på auto motor och sport, överlämnar diplomet till Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Varje år bedömer Auto Motor och Sport 52 begagnade bilar i duellform. I begagnattesterna utvärderas och poängsätts bilmodellerna inom fem olika områden: ägarbetyg, problemfrihet, milkostnad, testlagets betyg när bilen var ny och förväntad framtida värdeutveckling. Maximalt antal poäng är 25.

Golf imponerade genom att ta hela 23 poäng i sammanställningen av de fem ronderna. Så här lyder tidningens motivering:
”Golf vinner utmärkelsen ’Årets bästa begagnatbil 2015’ tack vare en svårslagen styrka på alla områden. Den får ett högt totalbetyg av ägarna i tidningens unika enkätundersökning, har bra tillförlitlighet enligt ägarna med få rapporterade problem och förväntas ha ett starkt andrahandsvärde tack vare sin popularitet på marknaden.”

- Sjunde generationen av Golf är en flerfaldig vinnare från våra nybilstester och den visar fortsatt styrka som begagnad. Få svagheter, bra driftsäkerhet och ett kompetent helhetspaket gör att den står som totalsegrare av alla modeller vi har gjort begagnatanalyser på under 2015, säger John Eriksson, begagnatredaktör på auto motor och sport.

Den nuvarande generationen av Golf lanserades i slutet av 2012. De två senaste åren har den varit Sveriges näst mest sålda bil.
- Vi är mycket glada och stolta över denna utmärkelse. Golf är en väldigt komplett bil, man kan få den i sex olika drivlinor och tre karossutföranden. En rik standardutrustning och ett starkt andrahandsvärde gör den även mycket attraktiv som begagnad, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Golf kan idag drivas med bensin, diesel, biogas, E85, el eller kombination av el och bensin i laddhybriden GTE. Utöver det traditionella utförandet finns Golf som kombin Sportscombi eller som den rymliga Sportsvan. Förra året lanserades även Golf Alltrack som kombinerar fyrhjulsdrift med offroadattityd