Gå till innehållet

Passat GTE klar vinnare bland supermiljöbilarna

Volkswagens laddhybrid Passat GTE är Sveriges populäraste supermiljöbil med en marknadsandel på 24,6 procent.Antalet nyregistrerade supermiljöbilar i Sverige, det vill säga bilar med koldioxidutsläpp på max 50 g/km, uppgick i april till 1 187 stycken enligt statistik från BIL Sweden. Det är en ökning med 80 procent jämfört med april 2015. Hittills i år, januari–april, har 3 270 supermiljöbilar registrerats, vilket är 75 procent fler än samma period förra året då 1 868 bilar registrerades.

En stor anledning till årets ökning av supermiljöbilar är Volkswagens laddhybrid Passat GTE. I april registrerades 297 exemplar och hittills i år är siffran 805 bilar. Det innebär att var fjärde supermiljöbil (24,6 procent) på den svenska marknaden är en Passat GTE. Tvåan på listan har hittills i år 363 registreringar, vilket är 11,1 procent av supermiljöbilsmarknaden.

− Efterfrågan på Passat GTE är fortsatt mycket hög och står för en betydande del av hela Passat-försäljningen. Bilens miljöegenskaper, prestanda, komfort och låga förmånsvärde gör den attraktiv, inte minst för landets tjänstebilsförare, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Tillsammans med Volkswagens övriga supermiljöbilar – elbilarna e-up! och e-Golf samt laddhybriden Golf GTE – når märket en marknadsandel på 32 procent av alla supermiljöbilar.