Gå till innehållet

Stark förförsäljning av nya Tiguan - fler motoralternativ släppta

  • Svensk premiär i slutet av maj
  • Nästan 3 000 förbeställningar hittills
  • Ytterligare tre motoralternativ släppta för beställning

Efter fler än 2,64 miljoner sålda bilar av den första generationen är det nu dags för nya Tiguan. I det här fallet innebär ”ny” fullständigt ny – andra generationen av Tiguan är den första SUV:en från Volkswagen-koncernen som baseras på den modulära MQB-plattformen. 

Den svenska förförsäljningen har varit stark med nästan 3 000 beställningar. 

− Nya generationen av Tiguan är efterlängtad av många, vilket märks på det mycket stora intresset. Vi är glada att så många har valt att beställa bilen utan att ens ha haft möjlighet att provköra den. Denna bilklass visar på snabb tillväxt, inte minst här i Sverige, så vi ser verkligen fram emot lanseringen som startar i slutet av maj, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige. 

Samtliga versioner på den svenska marknaden är standardutrustad med fyrhjulsdriften 4MOTION Active Control. Volkswagens populära designpaket R-Line (tillval) erbjuds från start. 

Nya Tiguan har tre utrustningsnivåer: ”Tiguan”, ”GT” och nyheten ”GTS”, som bland annat är utrustad med R-Line exteriörpaket inklusive 19-tumsfälgarna "Sebring", Ergo Activestolar, svart innertak, stöldskyddslarm och dynamisk servostyrning. 

Nedanstående motoralternativ är nu beställningsbara. 

Bensin:
2,0 TSI 180, 6-växlad manuell: från 289 900 kr (ny fr.o.m. maj)
2,0 TSI 180, 7-växlad DSG: från 304 400 kr
2,0 TSI 220 GT, 7-växlad DSG: från 345 900 kr (ny fr.o.m. maj)

Diesel:
2,0 TDI 190 GT, 7-växlad DSG: från 332 200 kr
2,0 TDI 240 GTS, 7-växlad DSG: från 379 900 kr (ny fr.o.m. maj)

För mer detaljer om nya Tiguan, såsom innovationer, förarassistanssystem, utrustning och motoralternativ, se bifogad PDF eller besök www.volkswagen.se.