Gå till innehållet

Volkswagen etta i Sverige – Golf mest sålda bilen igen

Under augusti blev Volkswagen det mest registrerade bilmärket på svensk bilmarknad. Modellen Golf lade för andra månaden i rad beslag på förstaplatsen för nya bilar samtidigt som Passat knep andraplatsen i augusti. 

När augusti månads bilregistreringssiffror från BIL Sweden summeras kan det konstateras att Volkswagen är etta på listan. 5 198 (augusti 2015: 4 674) registrerade Volkswagen ger en marknadsandel på 19,0 procent (augusti 2015: 17,4 procent), vilket är 8,7 procentenheter mer än tvåan. Marknadsandelen är en av de högsta som Volkswagen någonsin nått under en månad.

I år fyller ikonen bland sportiga kompaktbilar – Golf GTI – 40 år. Volkswagen firar denna historiska händelse med en extra sportig specialmodell: nya Golf GTI Clubsport. 

Volkswagen har hittills under året kunna notera försäljningsframgångar för flera modeller ur det breda produktprogrammet, särskilt med Golf som erbjuds i sex olika drivlinor och tre karossutföranden. Med 1 557 registreringar toppar Golf listan för nya bilar i Sverige i augusti. Modellen toppade även listan i juli.

− Det är första gången i modern tid som en Volkswagen innehar förstaplatsen två månader i rad. Med tanke på att den forna ettan är slutproducerad har vi stora förhoppningar om att Golf blir Sveriges mest sålda bilmodell när hela 2016 summeras, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

En annan modell som utmärker sig är Passat som med 1 031 registreringar i augusti var Sveriges näst mest sålda bil efter Golf. Laddhybridversionen GTE står fortsatt för en betydande del av hela Passat-försäljningen och av samtliga supermiljöbilar i Sverige.

Hittills i år når Volkswagen en samlad marknadsandel på 15,3 procent (jan-aug 2015: 15,3 procent). Sten Forsberg ser även ljust på framtiden och spår ett försäljningsrekord för 2016.

– Den svenska bilmarknaden är oerhört stark, mycket tack vare att allt fler upptäcker privatleasing som finansieringsform. En fortsatt stark orderingång, inte minst på helt nya Tiguan, ger förutsättningar för att Volkswagen kan nå ytterligare ett all-time-high.