Gå till innehållet

Audi e-tron Sportback concept

På bilsalongen i Shanghai visar Audi upp en eldriven konceptbil som går i serieproduktion redan 2019.  Audi e-tron Sportback är en fyradörrars Gran Turismo på 320 kW med mer än 50 mils räckvidd på ren eldrift.  

• Serieproduktion 2019: den andra elbilen från Audi
• Kraftfull Audi coupé-design med quattro fyrhjulsdrift
• Strålkastare som kommunicerar med omgivningen

På bilsalongen i Shanghai visar Audi upp en eldriven konceptbil som går i serieproduktion redan 2019. Audi e-tron Sportback är en fyradörrars Gran Turismo på 320 kW med mer än 50 mils räckvidd på ren eldrift. Det kraftfulla formspråket kombinerar klassiska Audi-detaljer med en rad trendsättande nyheter som bl.a. kommunicerande LED-strålkastare.

Audi e-tron Sportback är ännu en viktig milstople på vägen mot eldriven mobilitet. Rupert Stadler, VD för AUDI AG, bekräftar: “2018 börjar vi med Audi e- tron, den första helt eldrivna bilen i sitt segmentet som kan användas för dagligt bruk. Med en räckvidd på mer än 500 kilometer och den speciella känslan av att köra eldrivet är denna sportiga SUV ett måste under nästa decennium. Redan 2019 startar produktionen av Audi e- tron Sportback – en coupe som dessutom känns igen som elbil redan vid den första anblicken.”

Redan 2015 visades suven Audi e-tron quattro på bilsalongen i Frankfurt – en föregångaren till märkets första helt eldrivna modell som går i serieproduktion under 2018. Även Audi e- tron Sportback concept kommer att få en efterföljare i serieproduktion som startar under 2019. 

Läs hela pressmeddelandet här