Gå till innehållet

Volkswagen presenterar Atlas och lång version av Tiguan

På bilsalongen i Detroit presenterar Volkswagen två nya modeller som en del av sin SUV-offensiv: Atlas och en lång version av Tiguan. Båda lanseras i USA under 2017.

− Nordamerika är mycket betydelsefullt för vårt varumärke och den viktigaste uppgiften vi står inför är att återvinna förtroendet hos våra kunder. Volkswagen står för bilar avsedda för amerikanska köpare och som är byggda i Nordamerika − bilar till attraktiva priser. Nya Atlas och långa versionen av Tiguan markerar början på en större produktoffensiv, förklarar Herbert Diess, chef för märket Volkswagen.

Tiguan-familjen utökas under 2017 med lanseringen av en längre version. Mer utrymme och en längre hjulbas (+ 11 cm) garanterar större flexibilitet invändigt. Designförändringar fram och bak och en utökad standardutrustning skiljer den från den mer kompakta Tiguan-versionen.

Den nyutvecklade versionen med upp till sju sittplatser kommer successivt lanseras i Nordamerika, Kina och Europa med start under senvåren. I Europa får den långa versionen tilläggsnamnet ”Allspace”. Den europeiska versionen har premiär på bilsalongen i Genève i mars. Datumet för den svenska introduktionen är ännu inte fastställt.

Nya Atlas firade sin världspremiär i slutet av oktober i Santa Monica, Kalifornien. Med Atlas kan Volkswagen för första gången erbjuda en modell i den viktiga medelstora SUV-klassen. Atlas är helt anpassad till de amerikanska behoven och tillverkas i Volkswagens fabrik i Chattanooga, Tennessee. Den erbjuder innovativ teknik samt rymliga dimensioner med plats för upp till sju personer. Atlas ger också förarna en enastående körprestanda och ett brett urval av förarassistanssystem.


Mer utrymme och en längre hjulbas (+ 11 cm) garanterar större flexibilitet invändigt.


Designförändringar fram och bak och en utökad standardutrustning skiljer den från den mer kompakta Tiguan-versionen


I Europa får den långa versionen tilläggsnamnet ”Allspace”. Den europeiska versionen har premiär på bilsalongen i Genève i mars. Datumet för den svenska introduktionen är ännu inte fastställt.

Den nyutvecklade versionen med upp till sju sittplatser kommer successivt lanseras i Nordamerika, Kina och Europa med start under senvåren.