Gå till innehållet

Försäljningsrekord för Kia – 3:a i Sverige

Kia gjorde i september sin bästa försäljningsmånad hittills och är med 16 918 registrerade bilar i år sveriges tredje bästsäljande bilmärke.


September blev ytterligare en stark försäljningsperiod för Kia med 2 213 registrerade bilar, en ökning med 1,51 procent jämfört med samma månad i fjol. Det kan jämföras med de totala nyregistreringarna i Sverige som backade 1,9 procent under motsvarande period.

Ökningen innebär att Kia kliver upp på pallen och tar tredjeplatsen ackumulerat, det vill säga för perioden januari-september. Ökningen för Kia är 3,4 procent jämfört med samma period förra året, medan de totala registreringarna av nya personbilar ökat med 3,1 procent. Kias ackumulerade marknadsandel är 6,05 procent.
Supermiljöbilen Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid, med 62 km klassledande räckvidd på el, noterar återigen en stark ökning på marknaden med 311 registrerade bilar under september. Tillsammans med nyligen lanserade crossovern Niro Plug-in Hybrid, 94 registrerade bilar i september, tar Kia en stark position på laddhybridmarknaden.

Under det senaste året har Kia lanserat en hybridmodell och tre laddhybrider samt erbjuder sedan tidigare även en ren elbil (Soul EV) i utbudet.

På mycket kort tid har andelen hybrider och plug-in hybrider ökat kraftigt och stod för 29 procent av Kias nybilsregistreringar i september.