Gå till innehållet

Första detaljbilderna på nya Škoda Karoq

Världspremiären sker 18 maj – men redan nu visar ŠKODA de allra första detaljbilderna på nya Škoda Karoq

Med karaktäristiska kristalldetaljer, skarpa linjer och en klar helhet tar nya Škoda Karoq företagets redan framgångsrika designspråk till en ny nivå. En fångande design med tydliga SUV-linjer.

Škodas modeller står i dag för en komplett och imponerande helhet med en kombination av modern teknik, hög användarvänlighet och smarta finesser. Självklart gäller det även nya Škoda Karoq. I bagageutrymmet går det in 521 liter med baksätet på plats, och om detta fälls finns hela 1 630 liter tillgängligt. I kombination med det flexibla VarioFlex-baksätet är även bagageutrymmet flexibelt och rymmer mellan 479 och 588 liter.
VarioFlex-systemet består av tre separata säten i baksätet som var och en kan justeras och lyftas ut ur bilen, oberoende av varandra. Med samtliga tre säten ur förvandlas Karoq till en storlastare med hela 1 810 liters kapacitet.

Interiören har en helt ny design och instrumentpanelen är uppdelad i en övre och undre sektion, med tydliga vertikala designelement. LED-kupébelysning ställbar i tio olika färger är ytterligare en trevlig detalj med tunna LED-ljuslister placerade i såväl sidodörrarnas överkant som runt instrumentpanelen.

Som en del i den ambitiösa Škoda 2025-strategin ska företaget utöka modellflottan med extra stort fokus på SUV-modeller. Det är en plan som inleddes medŠkoda Karoq och som nu når nästa milstolpe med nya Karoq – med världspremiär 18 maj och nationella premiärer i slutet av året.

Läs hela pressmeddelandet