Gå till innehållet

I.D. CROZZ - Ännu ett elbilskoncept från Volkswagen

Volkswagen håller på att ta fram en ny flotta av eldrivna bilar som alla är baserade på progressiva koncept och som har en nyskapande design. Serietillverkningen drar igång år 2020. 

Nyckelfakta om I.D. CROZZ:
1. Både SUV och coupé: I.D. CROZZ är en så kallad Crossover Utility Vehicle (CUV), med funktioner som en SUV och samma dynamik som en coupé.
2. Trio: I.D. CROZZ är en viktig medlem i I.D.-familjen som är byggd på Volkswagens plattform för eldrivna fordon − Modular Electric Drive Matrix (MEB).
3. Nyskapande elbilsdesign: I.D. CROZZ avantgardistiska look innehåller alla beståndsdelarna i Volkswagens nyskapande elbilsdesign.
4. Räckvidd som på bensin: I.D. CROZZ har en effekt på 306 hk (225 kW) och en topphastighet på 180 km/h, men behöver trots detta endast laddas var 500:e kilometer (enligt NEDC).
5. Laddat och klart på 30 minuter: Batteriet i I.D. CROZZ kan laddas till 80 % av sin fulla kapacitet på endast 30 minuter (med 150 kW likström).
6. Open Space: I.D. CROZZ erbjuder ett luftigt innerutrymme som är så stort att det närmast kan jämföras med det i Tiguan Allspace.
7. Digital rakt igenom: Förarplats med AR Head up-display, Active Info Display, infotainment-surfplatta och digitala dörr-reglage.
8. Helautomatiskt läge: I läget ”I.D. Pilot” sköter I.D. CROZZ körningen själv. Ratten skjuts då in i instrumentpanelen.
9. CleanAir system: Hur luften än är utomhus, ser detta nya ventilationssystem till att luftkvalitén inne i konceptbilen alltid är den bästa.
10. Ljusjalusi: För första gången är det här möjligt att tända ett innertak av omgivningsljus via geststyrning.

Läs hela pressmeddelandet här