Gå till innehållet

Säljstart för nya T-Roc

Volkswagen utökar nu sitt modellutbud med en nyutvecklad kompakt-SUV. Färgstarka T-Roc kombinerar en SUV:s egenskaper med smidigheten hos en kompakt halvkombi. T-Roc är nu beställningsbar på den svenska marknaden och förväntas bli en storsäljare i det växande segmentet.

T-Roc lanseras på den svenska marknaden preliminärt i januari 2018, men är redan nu beställningsbar. Rekommenderat cirkapris från 214 900 kronor.

− Vi ser verkligen fram emot att lansera denna helt nya modell i det blomstrande kompakt-SUV-segmentet. Med sin höga säkerhetsnivå, uttrycksfulla design, sin funktionalitet och sina dynamiska köregenskaper, kommer T-Roc att stärka varumärket Volkswagen ytterligare. Den passar perfekt för den svenska marknaden och vi har all anledning att tro att den blir en riktig storsäljare, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

I Sverige kommer två modellversioner av T-Roc att erbjudas: ”T-Roc” (grundversion) och ”T-Roc GT”. Redan i grundutförande levereras bilen med avancerad teknik, som närområdesbevakaren Front Assist med City Emergency Brake (autobroms) och Pedestrian Monitoring (fotgängarigenkänning), automatisk multikollisionsbroms, trötthetsvarnare och Lane Assist (filhållningsassistent).

Standard är också den karakteristiska kromlisten vid A-stolparna, taket och C-stolparna. Liksom luftkonditionering (manuell), infotainmentsystemet Composition Media, LED-baklyktor, hasplåtsdekor (silver) och LED-varselljus i stötfångaren. 16-tumsfälgarna ”Chester” är standard. För T-Roc GT ligger fokus på sportiga detaljer, till exempel de standardmonterade komfortsportstolarna, 17-tumsfälgarna ”Kulmbach”, LED-strålkastare och Active Info Display.

T-Roc kan fås med 2-färgslackering (flera alternativ) och dekorpaneler i någon av fyra färger. Dessutom kommer designpaketet R-Line att erbjudas (preliminärt från mitten av februari, 2018). Detta innehåller en lång rad detaljer, till exempel speciella R Line-stötfångare och -trösklar.

LED-strålkastare och ringformade LED-varselljus med integrerad blinkersfunktion och dimljus är standard för T-Roc GT och tillval till grundversionen.

På den svenska marknaden är det helt inglasade infotainmentsystemet Composition Media med 8"-display standard i alla versioner av T-Roc. Toppsystemet i sortimentet, Discover Media (med 8”-display, också det inglasat) innehåller dessutom ett navigationssystem.

I Sverige består motorutbudet av effektiva turbomotorer: bensindrivna (TSI) som levererar 115, 150 respektive 190 hk samt dieslar (TDI) som levererar 150 respektive 190 hk (släpps senare).

TSI-versionen med 115 hk levereras med framhjulsdrift och manuell växellåda, övriga versioner på den svenska marknaden har 4MOTION fyrhjulsdrift som standard. Den bensindrivna 150 hk-motorn är utrustad med systemet Active Cylinder Management (ACT) som automatiskt kan stänga av två av cylindrarna. Denna motor med 4MOTION släpps preliminärt till sommaren 2018. För de båda 190 hk-motorerna är 4MOTION och en 7-växlad DSG-växellåda standard.

Läs hela pressmeddelandet här
Öppna som pdf