Gå till innehållet

Solberg och Kristoffersson blir Volkswagen Sveriges ”dream team”

Trefaldige världsmästaren Petter Solberg skapar rallycrossens dream team i samarbete med Volkswagen Sverige inför VM-säsongen 2017 och tar med sig fjolårets silvermedaljör Johan Kristoffersson i nya storsatsningen.

Svensken och norrmannen kommer att köra varsin fyrhjulsdriven Volkswagen Polo RX Supercar som är utvecklade hos Volkswagen Motorsport i Tyskland.

Stjärnduon får i och med det en fantastisk möjlighet att tillsammans fightas om guldet i mästerskapet under denna säsong.
2014-2015 års världsmästare Petter Solberg får nu en av sina högsta drömmar uppfyllda.

- Med stöd från Volkswagen Sverige och supertalangen Johan Kristoffersson som teamkompis är allt möjligt. Vi siktar mot guld i mästerskapet, det är min största prioritet för 2017. Jag vill ta hem guldet till PSRX och Volkswagen Sverige, säger Petter Solberg.

Norrmannen kommer ha det sportsliga huvudansvaret i nya Petter Solberg World RX Team med stöd av Volkswagen Sverige och deras återförsäljare. Solbergs tar med sig sitt privata rallycrossteam från de sista fyra åren i satsningen. Bilar och teknisk support kommer från Volkswagen Motorsport i Hannover, Tyskland.
Petter Solberg World RX Team kommer fortsättningsvis vara baserat i värmländska Torsby.

En lycklig Kristoffersson tror på ett fantastiskt 2017.
- Jag är otroligt stolt över att få vara en del av detta extremt spännande projekt tillsammans med Petter Solberg och Volkswagen Sverige. Det är en dröm som går i uppfyllelse på alla sätt. Tillsammans kommer vi göra allt för att uppnå bästa möjliga resultat. Jag kommer att gripa denna ”once-in-a-lifetime”-möjlighet med båda händerna, säger Johan Kristoffersson. Värmlänningen vann VM-silver förra säsongen och tog brons säsongen 2015.

Det är tredje året som Volkswagen Sverige och deras återförsäljare supportar en satsning inom rallycross på högsta nivå. I år är förväntningarna extra högt ställda.
- Med Petter och Johan i samma team är förstås förutsättningarna väldigt goda att konkurrera om såväl individuella titlar som teammästerskap. Det känns otroligt spännande att få vara med att skapa rallycrossens dream team och därmed kunna presentera en av de mest spännande nyheterna i motorsportvärlden, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Volkswagen Motorsports chef Sven Smeets har stora förväntningar på den nya storsatsningen.
- Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Petter Solbergs team och Volkswagen Sverige i rallycross-VM. Efter våra framgångar i Global rallycross i USA (GRC) med Beetle-modellen, är nästa logiska steg rallycross-VM. Baserat på vår kunskap och stora framgångar i både Global rallycross och i rally-VM (WRC) de senaste åren, utvecklar och bygger vi rallycross-bilar och kommer att ge teknisk support. Petter Solbergs team och Volkswagen Sverige kommer att vara ansvariga för driften av projektet. Detta starka samarbete kommer att ge alla förutsättningar för att lyckas, säger Sven Smeets.
2017 års världsmästerskap inleds i Barcelona 31 mars, mästerskapet består av 12 VM-tävlingar och avslutas i Sydafrikanska Kapstaden den 12 november.