Gå till innehållet

Premiär i Genève för sjusitsiga Volkswagen Tiguan Allspace

För ännu fler passagerare, ännu mer bagage och ännu mer flexibilitet och mångsidighet. Sjusitsiga Tiguan Allspace gör sin Europadebut på bilsalongen i Genève (7-19 mars).

Nya Tiguan Allspace på mässan i Genéve  Foto: Volkswagen

Nyckelfakta om nya Tiguan Allspace: 

  • Nya Tiguan Allspace fyller gapet mellan kompakta Tiguan och premiumklassens Touareg
  • 109 mm längre hjulbas, och yttermått som vuxit 215 mm på längden
  • Sju säten är standard i Sverige – fem säten tillval
  • Med fem passagerare ombord, ökar lastvolymen med 145 liter till upp till 760 liter
  • Vid fem säten ökar den maximala lastvolymen med 265 liter till 1 920 liter – alltså som i en familje-MPV
  • Generöst utrustad redan i grundversionen
  • Uttrycksfull design som känns igen från vanliga Tiguan
  • Infotainmentsystemet Discover Pro bjuder för första gången på funktionen ”Gesture Control” i Tiguan
  • Sex versioner – från 150 till 240 hk med 4MOTION fyrhjulsdrift som standard i Sverige
  • Förförsäljningen startar framåt sommaren – lansering efter sommaren

Mer plats för fartfylld vardag. Varje år bestämmer sig en halv miljon människor för denna mångsidiga bil som på den svenska marknaden har fyrhjulsdrift som standard. Den andra generationen av Tiguan lanserades 2016 och är en av de säkraste, mest bekväma och allra mångsidigaste SUV:arna i sitt segment. På Genèvesalongen är det Europapremiär för Tiguan Allspace − en rymlig familjebil med 109 mm längre hjulbas och yttermått som växt 215 mm på längden jämfört med vanliga Tiguan.

Större lastkapacitet. Allspace-versionen fyller gapet mellan vanliga Tiguan och premium-SUV:en Touareg. Med sin lastkapacitet på upp till 760 liter är Tiguan Allspace det perfekta alternativet inte minst för alla familjer och andra som på grund av sitt utrymmesbehov tidigare varit hänvisade till en familje-MPV. Med alla baksätena nedfällda och last upp till taket rymmer Tiguan Allspace hela 1.920 liter.

Motorer på den svenska marknaden. Effektspannet för motorerna till Tiguan Allspace ligger på mellan 150 och 240 hk. Till TDI-motorn på 150 hk erbjuds antingen en manuell växellåda eller dubbelkopplingsväxellådan DSG. Alla övriga Tiguan Allspace-modeller levereras som standard med DSG. I Sverige erbjuds följande motorversioner:

Bensin:
TSI 180 DSG
TSI 220 DSG GT

Diesel:
TDI 150, man. eller DSG
TDI 190 DSG GT
TDI 240 DSG GTS

Rik standardutrustning. Tiguan Allspace bjuder på en generös standardutrustning. Redan grundversionen är rikt utrustad, till exempel sju säten, silvereloxerad takreling, Infotainmentsystemet Radio Composition Media med bland annat App-Connect (Apple Carplay och stöd för Android auto), Bluetooth handsfree etc, läderklädd multifunktionsratt, avancerad trapetsformad dekor i diffusorn samt ett variabelt lastgolv. Alla versioner har också adaptiv farthållare, Front Assist och City Emergency Brake (stannar även för människor) som standard.

Försäljningsstart framåt sommaren. Förförsäljningen av nya Tiguan Allspace startar preliminärt vid månadskiftet maj/juni. Lanseringen i de första europeiska länderna kör igång i september. Datumet för den svenska premiären är ännu inte fastställd. 

Läs hela pressmeddelandet här