Gå till innehållet

Varannan Passat var en laddhybrid i augusti


Registreringssiffrorna från BIL Sweden visar att laddhybriden Passat GTE är fortsatt klar etta bland supermiljöbilarna.

I augusti registrerades 614 exemplar av Passat GTE, vilket gav en marknadsandel på hela 34,1 procent bland samtliga supermiljöbilar som erbjuds på den svenska marknaden. Under månaden registrerades totalt 1 329 exemplar av modellen Passat, vilket alltså innebär att nära hälften (46 procent) av dessa var en laddhybrid.
Under Almedalsveckan i början av juli lanserade Volkswagen en kampanj där laddbox och installation ingår vid köp av en eldriven Volkswagen, det vill säga helt eldrivna e-Golf och e-up! samt laddhybriderna Golf GTE och Passat GTE.

− Vi har fått ett mycket positivt mottagande och genom detta erbjudande kan vi med fog hävda att vi elektrifierar Sverige. Vi räknar med att flera tusen hushåll kommer att få tillgång till laddbox, säger Volkswagen-chefen Sten Forsberg och tillägger:
− Vi vill att eldrift ska finnas tillgänglig för bredare kundgrupper och med vårt kommande elbilsprogram kommer det också att bli så.

Volkswagen har som uttalat mål att bli världsledande på elbilar och år 2020 startar lanseringen av I.D.-familjen som kommer att vara elbilar med lång räckvidd med pris motsvarande konventionell teknik.

Läs pressmeddelande som pdf