Gå till innehållet

Världspremiär för nya Volkswagen Polo

Med fler än 14 miljoner sålda exemplar är Polo en av världens mest framgångsrika kompaktbilar. Nu är det världspremiär för en helt ny generation

Nyckelfakta – nya Polo i korthet

- Den 6:e generationen av Polo kör vidare i succémodellens framgångsrika spår: Med fler än 14 miljoner sålda exemplar hör Polo till en av de allra mest framgångsrika i sin klass.
- Nya Polo är större än någonsin: På längden mäter den 405,3 cm. Hjulbasen har förlängts med 94 mm för att fullända åkkomforten.
- Mer utrymme: Nya Polo bjuder på mer plats för alla i bilen. Bagageutrymmesvolymen har utökats med 25 % till 351 liter.
- Spelar i en högre teknisk division: Med Front Assist, Blind Spot Detection, ACC och LED-strålkastare som i Golf-klassen.
- Första Polon med digitala instrument: Polo är först ut med den andra generationen av Volkswagens digitala instrumentering Active Info Display.
- Design som lockar: Nya Polo utmärker sig med en karismatisk design.
- Precis som man själv vill ha den: De svenska modellversionerna Polo, Polo GT och Polo GTI samt olika paket och tillval ger massor av valmöjligheter.
- Bred färgpalett: Många olika lacker och flera kulörer för instrumentpanelen.
- Gasdrift en nyhet: Motorerna på den svenska marknaden levererar från 90 till 200 hk. Ny Polo-motor är en TGI (fordonsgasdriven) på 90 hk.
- Lanseringen: Nya Polo lanseras på den svenska marknaden i höst. Förförsäljningen beräknas starta vid månadsskiftet juli/augusti.

Läs hela pressmeddelandet 
Öppnas pressmeddelande som pdf