Gå till innehållet

Världspremiär i Detroit: Kia Stinger

Bilsalongen i Detroit brukar vanligtvis domineras av de amerikanska bilmärkena. När årets salong öppnas för medierna under måndagen riktas strålkastarljuset mot Kia Stinger.Femdörrarscoupén lyfter varumärket Kia till ny nivå. Kia Stinger är en direkt evolution av konceptbilen GT Concept som visades upp 2011. Designad och utvecklad i samma anda som klassiska Gran Turismo-bilar har Stinger kraftfulla prestanda, hög komfort och låter sina passagerare färdas med stil.

De båda motoralternativen finjusteras fortfarande inför produktionsstarten senare i år; en fyrcylindrig turbomatad 2,0-litersmotor på 255 hästkrafter, samt en 3,3-liters V6 med dubbelturbo på 370 hk. Den senare accelererar 0-100 km/h på 5,1 sekunder, vilket innebär att Stinger blir den snabbaste Kian hittills.
Båda motorerna länkas till en åttaväxlad automatlåda med möjlighet till manuell paddelväxling och fem olika växlingsprogram. Drivningen sker på bakhjulen med mekanisk diffbroms, alternativt med fyrhjulsdrivning och vridmomentsfördelning, Dynamic Torque Vectoring Control.

Kia Stinger får det senaste inom uppkoppling och infotainmentsystem, head-up display med information innanför vindrutan till föraren, trådlös laddning och spegling av smartphones.

Utöver två standardljudanläggningar erbjuds ett Harman/Kardon®-system och 15 högtalare, inklusive subwoofers under framstolarna.

Produktionen av Kia Stinger startar under sommaren 2017 och lanseringen i Sverige sker under hösten. Priserna är ännu inte fastställda.

Läs hela pressmeddelandet här