Gå till innehållet

Gästmekaniker för en STCC-tävling

Som en del i samarbetet Bilmetro har med Andreas Ahlberg har vi under året haft möjligheten att delta med gästmekaniker hos Team Kågered Racing under tävlingshelger. Två som nappade på möjligheten var Fredrik Lindström och Martin Jansson, som till vardags jobbar som servicetekniker på personbilar på Bondegatan i Gävle. Under STCC-finalen på Mantorp Park i september fick dom chansen, och kastades in i hetluften direkt.

-När vi kom dit var det fria tester och vi fick hjälpa till med hjulinställningar, däcktryck, lägga om däck m.m. Men efterhand när vi blev varma i kläderna fick vi större ansvar. Mycket av de vi fick göra är ju saker vi gör under en vanlig arbetsdag. Att skifta fjädrar är samma typ av arbete oavsett vad det är för bil. Den stora skillnaden ligger i att här var allt under tidspress. T.ex. på Warm up passet dag två blev det en avåkning vilket gjorde att vi fick hjälpa till att riva fronten och göra rent bromsar och drivremmar från grus för att få den körklar till starten två timmar senare. Då var det mer än snabba ryck kan vi lova!

Men det verkar som Fredrik och Martin gjorde ett bra jobb för bilen stod på startlinjen och Andreas fick avsluta säsongen med två riktig bra race! Det ryktas även om att teamet frågade efter Fredrik och Martins telefonnummer för framtida bruk. Det tycker vi är ett gott betyg!

Bilder: Kågered Racing