Gå till innehållet

Bilmetro satsar på separat Transportbilshall i Borlänge

Bilmetro fortsätter att växa och när Audi i höstas flyttade in i sin helt nya Audiexklusiva anläggning i Islingby påbörjades genast en ombyggnad av de befintliga lokalerna på Södra Backa, Hammargatan.

Borlänge december 2018

- Transportbilskunden är ett viktigt segment för oss som hittills fått husera på en liten yta bland personbilar säger Stefan Hellgren Sektorchef Bilmetro Dalarna
- I och med denna ombyggnad får transportbilar nu en egen stor bilhall med två säljkontor för våra transportbilsspecialister.
- Transportbilar kräver extra hög kompetens då bilarna ofta behöver specialanpassas efter kundernas olika önskemål, därav viktigt med experter som fokuserar fullt ut på tranportbilskundernas behov. Många företag står dessutom stilla om inte deras bilar rullar men nu hoppas vi kunna erbjuda våra kunder en högre servicegrad på alla sätt. Vi kommer även kunna exponera betydligt fler av alla våra modeller i en riktigt fin inomhusmiljö.

Volkswagen transportbilar är det klart dominerande transportbilsmärket i Sverige med en marknadsandel om 30% varav i Borlänge över 50%. Ett resultat av anpassade kvalitetsprodukter från Volkswagen samt en dedikerad återförsäljarkår med specialister på såväl sälj- som servicesidan. Kvar på Hammargatan förutom Volkswagen Transportbilar är Volkswagen personbilar, Skoda samt begagnat.

Invigning av den nya transportbilshallen beräknas ske i slutet av januari 2019.

För ytterligare frågor, kontakta:
Stefan Hellgren
Sektorchef Bilmetro Dalarna
023-79 25 41

Bilmetro AB
Bilmetro är ett landets äldsta bilföretag med verksamhet på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland. Företaget är återförsäljare för Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Honda, Kia och Scania Lastbilar. Under 2017 omsattes ca 3,4 miljarder kronor och drygt 11 400 personbilar och 480 tunga fordon levererades ut. Bilmetro har drygt 600 anställda och är ett av de största privatägda företagen i bilbranschen. Läs mer om oss på bilmetro.se