Gå till innehållet

Kempas - ny sektorchef

Johan Kempas, har sen april 2018 tillträtt som ny sektorchef för personbilar i Gävleborg.

Publicerad 2018-06-26

Johan har drygt 30 års erfarenhet från bilbranschen i olika befattningar och kommer närmast från Svensk Volvohandel och Volvohandlarföreningen, som varumärkeschef för Renault-Dacia.

- Att "kliva" in i Bilmetrovärlden känns inspirerande och respektfullt. Min roll blir att fortsätta tillväxtresan med god lönsamhet och att förvalta och utveckla företaget in i framtiden. Naturligtvis i Bilmetros historiska anda.

- När jag började med bilförsäljning i 20 års ålder var det ”mer för dagen” som gällde och mycket kanske var betydligt enklare. Idag är arbetet mer strategiskt och omfattande och allt går väldigt fort. Digitalisering och artificiell intelligens styr oss mer och mer och just därför känns mjuka värden än mer viktiga i framtiden. I centrum finns vår personal och våra kunder, min målbild är att bygga en kultur och inget som tvingas fram, allt måste komma från hjärtat på riktigt när vi tar hand om våra kunder.

Privat har Johan precis hunnit fylla 50 år och hans resa inom bilbranschen har tagit honom från Sundsvall via Jönköping till Stockholm och nu senast till Gävle.

-Vi på Bilmetro känner oss mycket nöjda med rekryteringen. Med Johan får vi en erfaren och modern ledare som har stor kunskap från bilbranschen, säger Filip Andersson VD Bilmetro

Johans roll som sektorchef i Gävleborg innebär totalansvar för personbilsverksamheten i Gävle, Sandviken, Bollnäs och Hudiksvall med 215 medarbetare och en omsättning på 1,3 miljarder kronor per år.

Kontakt Johan Kempas:
johan.kempas@bilmetro.se
Tfn. 070-269 38 98

Bilmetro är ett landets äldsta bilföretag med verksamhet på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland. Företaget är återförsäljare för Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Honda, Kia och Scania Lastbilar.  Under 2017 omsattes ca 3,4 miljarder kronor och drygt 11 400 personbilar och 480 tunga fordon levererades ut. Bilmetro har drygt 600 anställda och är ett av de största privatägda företagen i bilbranschen. Läs mer om oss här

Länkar: