Gå till innehållet

Nya Volkswagen Touareg

Tredje generationens Touareg introducerades i Beijing den 23 mars. Ett högteknologiskt flaggskepp med en ny uttrycksfull design.

Publicerad 2018-03-23


10 höjdpunkter med nya Touareg:

Den digitala vägen – helt digital förarmiljö: Den digitala instrumenteringen ”Innovision Cockpit” är den största i sitt slag i SUV-klassen.
Den dynamiska vägen – vägegenskaperna: Fyrhjulsdrift och aktiva krängningshämmare gör att SUV-prestandan tas till nya höjder.
Den intuitiva vägen – assistanssystemen: Som förare får man på ett intuitivt sätt tillgång till den fulla potentialen hos system som Night Vision och Cross Traffic Assist.
Den enkla vägen – bekväm, och praktisk i vardagen: Massagestolarna får långa resor att verka kortare, Trailer Assist gör det väldigt enkelt att backa t.o.m. med ett 3,5-tonssläp.
Säkerhet och prestanda: Assistans-, komfort- och kördynamiksystem möjliggör säkerhet och prestanda på en ny nivå.
”Night Vision” och ”IQ.Light – LED matrix-strålkastare”: Med värmekamera och avancerad belysning blir nya Touareg säkrare under mörkerkörning.
Anpassad design: Kunden kan välja bland de olika designpaketen: Modern Sport, Modern Nature eller R-Line för att anpassa sin Touareg efter tycke och smak.
Lägre vikt: Karossen på nya Touareg är tillverkad av en blandning av aluminium och stål och väger 106 kg mindre än föregångaren.
Större bagage: Lastutrymmet rymmer hela 113 liter mer än föregångaren. Så totalt cirka 690 liter.
Rik standardutrustning i Sverige: ”Innovision Cockpit” och samtliga förarassistanssystem som erbjuds är standard på den svenska marknaden.

Förförsäljningen startar i början av april och Sverigepremiären sker i slutet av juni. 

Läs hela pressmeddelandet som PDF här