Gå till innehållet

Volkswagen T-Cross världspremiär i höst

Volkswagen utökar sitt SUV-program med T-Cross som i storlek positioneras under T-Roc. 

Publicerad 2018-07-09


En första designskiss på den framtida SUV:en i småbilsklassen.

T-Cross presenterades som konceptbil på bilsalongen i Genève år 2016. I höst är det världspremiär för den nästintill produktionsklara versionen. ”I am more than one thing” är budskapet med introduktionen av T-Cross – en bil som erbjuder mer utan att kosta mer.

T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace och Touareg kommer nu att vara Volkswagens fem SUV-modeller i Europa. T-Cross kommer också att erbjudas i Kina och Sydamerika.

Den 4 107 mm långa bilen är designad med karisma. Den är funktionell och smart konstruerad. Framhjulsdrivna T-Cross känner sig hemma i stadstrafiken men är också redo för de små och stora äventyren både inom och utanför stadsdjungeln.

Den modulära plattformen MQB skapar många möjligheter, till exempel kan baksätet justeras i längdled för mer knäutrymme eller mer utrymme för bagage. Plattformen innebär också att T-Cross lanseras på marknaden som en av de säkraste bilarna i sin klass, tack vare utmärkta krockegenskaper och ett stort spektrum av assistanssystem som normalt förknippas med större och dyrare bilar. T-Cross kommer att vara standardutrustad med bland annat Front Assist (närområdesövervakningssystem) och Lane Assist (filhållningsassistent) − "I am more than one thing”.

Länkar: