Gå till innehållet

”Electric”

”Electric power” – så inleds Leila Ks tidlösa hit Electric. I samarbete med Volkswagens stora elbilsatsning har svenska elektro/punkartisten Rein nu släppt en ny tolkning av låten, producerad av Joakim Åhlund.

Publicerad 2019-02-05

Rein nominerades till Årets Nykomling och Årets Dans på P3 Guld 2017 efter ett succé-år med genombrottssingeln ”I Don’t Get Anything But Shit From You” i ryggen. Nu är hon tillbaka med en egen tolkning av popdrottningen Leila Ks hit ”Electric” från 1996, som då producerades av Denniz Pop och Max Martin i den legendariska Cheiron-studion. Originalet ses som en tidlös klassiker och nådde topp 10 i Sverige och flertal andra höga placeringar runtom i Europa.

Samarbetet är en del av Volkswagens storsatsning på elbilar, där målet är att 2025 ha lanserat mer än 20 nya, helt eldrivna bilar. Utöver låten ”Electric” har samarbetet resulterat i en musikvideo och reklamfilmer som rullas ut i TV och digitalt under våren.

– Volkswagen och musik börjar bli tradition och både låten och artisten för vår elbil-satsning kändes självklara. Låten är en tidlös klassiker med fokus på just elektricitet, men det är en svår låt att axla. När vi hörde Rein kände vi direkt att hon både kan bära upp låten och även få in ännu mer ”electric power”, säger Jeanette Asteborg, marknadschef på Volkswagen.

Hon fortsätter:
– Att ett bilbatteri har en kapacitet 35,8 kilowattimmar säger inte så mycket för de flesta, därför har vi valt att på det här sätter illustrera den enorma kraft och power som faktiskt döljer sig i en tyst och accelerationssnabb elbil.

Med kraften i en laddad e-Golf kan du till exempel:
• driva en rockkonsert i 12 minuter
• köra upp till 30 mil
• rosta 1 432 brödskivor
• poppa 44 kubikmeter popcorn
• dammsuga i 35 timmar

Om Volkswagens elbilsatsning

2025 kommer Volkswagen ha lanserat mer än 20 nya, helt eldrivna bilar. Nästa generation elbilar från Volkswagen kallas ID. och kommer att förändra allt. Det dröjer inte länge förrän de är här. Redan under våren kommer du att kunna förboka en. Let’s get electric. Läs mer om satsningen på letsgetelectric.com

 

Länk

Läs hela pressmeddelandet