Gå till innehållet

Golf Sverige-etta i februari

Volkswagens storsäljare Golf blev i februari den mest nyregistrerade modellen av alla på den svenska bilmarknaden

Publicerad 2019-03-04

Februari blev en bra månad för Volkswagen på den svenska marknaden. Märket registrerade under månaden 3 700 nya personbilar, enligt statistik från BIL Sweden. Det är en minskning med 5,8 procent jämfört med samma månad 2018, men bättre än totalmarknaden som minskade med 14,9 procent. Volkswagens marknadsandel i februari blev 16,0 procent.

Modellen Golf blev den mest nyregistrerade bilmodellen av alla på den svenska marknaden och toppade statistiken med 1 720 registreringar.

Hittills i år, januari-februari, har Volkswagen registrerat 6 391 nya personbilar (-13,2 procent), vilket ger en marknadsandel på 14,65 procent (januari-februari 2018: 14,66 procent). Totalmarknaden har hittills i år sjunkit med 13,1 procent. Golf ligger totalt på tredje plats, Tiguan på femte och Passat på åttonde.

Nästa vecka öppnar den internationella bilsalongen i Genève och Volkswagen presenterar hela fyra världspremiärer med fokus på eldrift och prestanda. Världspremiärerna är: en helt eldriven Beach Buggy, uppdaterade Passat där laddhybriden GTE får ökad räckvidd på el samt prestandamodellerna T-Roc R och Touareg V8 TDI.

− Vi ser med tillförsikt fram emot resten av 2019 med många nyheter. Framför allt lanseringen av nya Passat-familjen och i synnerhet laddhybriden GTE, som vi ser en mycket hög efterfrågan på. Det blir också spännande när vi framåt senvåren öppnar möjligheten att förboka den första modellen i vår helt nya elbilsfamilj ID., säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

 

Länkar:

volkswagen.se
Volkswagen Pressrum