Gå till innehållet

Försäljningsstart av ŠKODA OCTAVIA iV och G-TEC

Nu kan du beställa nya ŠKODA OCTAVIA iV laddhybrid och G-TEC biogas hos Bilmetro. 

"Intelligent Vehicle" det vill säga iV är beteckningen för ŠKODAs eldrivna modeller. Den senaste tekniken inom elektrifiering och uppkopplade funktioner och tjänster har nu samlat i ŠKODAs moderna familjebilar för en mer hållbar mobilitet.

ŠKODAs omställning för att reducera utsläppen av växthusgaser och satsningen på en mer hållbar mobilitet utmärker det nya modellprogrammet för OCTAVIA. Efter lanseringen av laddhybriden SUPERB iV är det nu även dags för storsäljaren OCTAVIA att erbjuda eldrift med en räckvidd på 55 km (WLTP). Samtidigt öppnas försäljningen av gasbilen OCTAVIA G-TEC, ett hållbart och miljövänligt alternativ för att sänka CO2-utsläppen. 

 

ŠKODA OCTAVIA iV

Nya OCTAVIA är den andra ŠKODA iV-laddhybriden i ŠKODAs modellutbud. OCTAVIA iV erbjuds i Style-utförande och erbjuder en effekt på 204 hk (150 kW). Längre fram kommer även en RS iV med effekt på 245 hk. Det maximala vridmomentet för Style-utförande är 350 Nm.

Laddhybriden är utrustad med en 6-stegad DSG-växellåda och har elektronisk överföring av växellägena (”shift-by-wire”). Halvkombiversionen har en bagageutrymmesvolym på 450 liter – OCTAVIA COMBI 490 liter och har en markfrigång som är 143 mm. OCTAVIA iV drivs av en 1,4-liters TSI-bensinmotor på 150 hk (110 kW) och en elektroniskt styrd elmotor.

Räckvidd och laddning

OCTAVIA iV är utrustad med ett högspänningsbatteri av litiumjontyp med en kapacitet på 37 Ah och 13 kWh. Det gör att man kan köra på el, dvs utsläppsfritt, upp till 55 km (WLTP). I eldriftsläget och hastigheter upp till 50 km/h, gör ljudgeneratorn ”E-noise” (som sitter placerad under höger framskärm) det lättare och snabbare för fotgängare och cyklister att höra OCTAVIA iV. Totalt sett ligger CO2-utsläppen på endast 30 g/km, vilket innebär att bilen redan uppfyller kraven i den kommande utsläppsstandarden Euro 6d.

Försäljningen av OCTAVIA iV har startat och de första bilarna förväntas rulla in hos oss på Bilmetro under november 2020 (preliminärt).

OCTAVIA COMBI iV Style är prissatt till 414.900 kr och för OCTAVIA LIMO iV Style är det rekommenderade cirkapriset 409.900 kr.


OCTAVIA G-TEC

ŠKODA OCTAVIA kan nu också beställas i G-TEC-utförande som är speciellt anpassat för biogas - vilket ger mindre miljöpåverkan. Den bensindrivna 1.5 TSI-motorn levererar en effekt på 130 hk (96 kW).

Beteckningen ”e-TEC” är ny för ŠKODA och används för bilar med mildhybridteknik. En enklare elektrifiering som utvecklats för att sänka bränsleförbrukningen i fossildrivna motorer. Den nyligen lanserade OCTAVIA 1.0 TSI 110 hk med DSG-automatlåda och kommande 1.5 TSI 150 hk DSG-versionen utnyttjar denna teknik där TSI-motorn försetts med en remdriven 48 V-startmotor och ett 48 V litiumjonbatteri. Batteriet laddas under körning och höjer bilens energieffektivitet. Huvudsyftet med mildhybridtekniken är dock att ge bensinmotorn en elektrisk boost på upp till 50 Nm när så behövs, och också att göra det möjligt för e-TEC att rulla fritt med motorn helt bortkopplad. Detta sänker bränsleförbrukningen med upp till 0,4 l/100 km och minskar CO2-utsläppen. Dessutom kan motorn startas snabbare, jämnare och med mindre vibrationer. Mildhybridversioner av OCTAVIA känns igen på ”e-TEC”-märket på bakluckan.


Försäljningen av OCTAVIA COMBI 1,5 TSI G-TEC har öppnat och de första bilarna förväntas rulla in hos oss på Bilmetro under november 2020 (preliminärt).

Priset för OCTAVIA G-TEC i Ambition och Style är från 300.000 kr.

 

Läs mer om ŠKODA OCTAVIA iV laddhybrid


Se alla ŠKODA kampanjer