Gå till innehållet

Bilmetro laddar för kommande generationer.

Nu är de första grävtagen genomförda för våra nya publika superladdare. De är placerade inom Bilmetros distrikt i Gävle, Ludvika och Mora och beräknas vara klara under sommaren 2021. Det betyder att vi förenklar laddningen av fossilfria fordon för resenärer inom Gävleborg och Dalarna.

I skrivande stund har vi åtta publika laddare inom Bilmetros distrikt men har nu valt att utöka med ytterligare tio laddare inom regionen Gävleborg och Dalarna. I takt med att elbilsmarknaden ökar vill vi kunna förenkla ägandet och användandet av fossilfria fordon. Vi vill att resenärer ska kunna ladda oavsett vart i regionen de befinner sig.

Bilmetro erbjuder idag ett helhetspaket till sina kunder gällande laddning av fordon hemma vid bostaden. När en kund köper en el- eller hybridbil erbjuder vi laddare inklusive heminstallation och hjälp med att söka avdraget genom Grön Teknik. På så sätt får kunden avdraget direkt på fakturan och Bilmetro sköter resten. Allt för att förenkla kundens vardag. Det nya publika laddarna blev därför ett naturligt beslut i att fortsätta utvecklingen framåt.

Med de nya publika laddarna har Bilmetro börjat lansera en helt ny medlemstjänst. När kunden blir så kallad "Bilmetro-laddningskund" får du tillgång till en app där du enkelt kan söka hundratusen laddningsstationer runt om i Sverige. I medlemskapet ingår en del förmåner som bland annat: kostnadsfri roaming och förmånligare listpris vid laddning. Att bli Bilmetro-laddningskund är kostnadsfritt.

- Vårt beslut i att satsa på publika laddare bidrar till att vi är med och skapar en lokal förändring när det gäller hållbarhet och laddning. Vi är stolta och glada över att vara en del av lösningen för en hållbar framtid, säger Stefan Hellgren, VD på Bilmetro AB.

Teknisk information supersnabbladdare:

Vardera laddare har en effekt på 100kW. Samtliga är också uppgraderingsbara till 200kW för att kunna bemöta morgondagens krav.

Dubbla CCS2 kablar
Ett AC 22kW uttag.

 

Kontakt: Stefan Hellgren, VD, tfn. 026-65 71 01

stefan.hellgren@bilmetro.se