Gå till innehållet

Bilmetro utökar med ett ytterligare bilmärke, CUPRA.

Under hösten 2020 har en sektion av Bilmetros lokaler på Bondegatan i Gävle renoverats och byggts om. Den står nu klar med en komplett anläggning för bilmärket SEAT inklusive ett så kallat ”CUPRA-corner”. Det nya bilmärket CUPRA introduceras nu för första gången inom Bilmetro-koncernen.

CUPRA grundades 2018 av samma ägare som för SEAT. Bilmärket är ett exklusivt premiummärke som riktar sig till de kunder som har höga förväntningar vad gäller unik karaktär, sofistikering och prestanda.

- ”Vi är stolta att få vara en av de få återförsäljare i Sverige som säljer CUPRA" berättar Magnus Lindmark, Försäljningschef på Bondegatan i Gävle. Han tillägger: "CUPRA är ett premiummärke som vi kompletterar vårt utbud mycket bra på vår lokala marknad”.

Sedan 2018 har CUPRA lanserat versioner av Leon och Ateca, bilmodeller som grundat sig på SEATs plattform, men som utrustats med högre prestanda och sportigare design. I år lanseras den första modellen med 100% CUPRA-gener: CUPRA Formentor. Under 2021 kommer även CUPRAs första elbil, CUPRA el-Born, som bland annat bygger på samma plattform som Volkswagens ID.3.

Vid sidan av lanseringar med nya modeller är CUPRA mycket engagerade inom motorsport- och racing.  Bland annat inom STCC med mästarteamet PWR Racing som i skrivande stund tagit tre mästerskapstitlar under åren tillsammans med CUPRA.  

-"Bilmetros investering med CUPRA och SEAT är något som ligger rätt i tiden" menar Johan Kempas, Regiondirektör för Bilmetro Gävleborg. Han fortsätter: "De båda märkena satsar mycket inom både digitalisering och elektrifiering, något som vi på Bilmetro prioriterar högt och som kommer ha en betydande roll inom snar framtid".

Kontakt:

Johan Kempas, Regiondirektör     
Bilmetro personbilar Gävleborg
070-269 38 98
johan.kempas@bilmetro.se 

Magnus Lindmark, Försäljningschef
Bilmetro Gävle
026- 65 71 54
magnus.lindmark@bilmetro.se