Gå till innehållet

Intresse för elbilar och laddstolpar ökar

Intresset för elbilar ökar, men för att få flera att investera i framtidens fordon måste publika laddstolpar bli en naturlig del av infrastrukturen.

Isac Lambertsson, säljare på Bilmetro Hudiksvall, berättar att räckvidden på elbilarna inte är något hinder idag - Det kunder i stället funderar kring är möjligheten och närheten till stabila laddningsnätverk, men att det behövs bygga upp ett stabilt laddnätverk, vilket vi på Bilmetro har bestämt oss för att hjälpa till med, framför allt i Bilmetroland.

Under det senaste året har Bilmetro därför valt att bygga upp laddningsinfrastrukturen inom Bilmetroland. Det vill säga inom Dalarna och Gävleborgs län.

- Just nu är vi klara med den första etappen vilket betyder att vi har placerat ut ett antal 100 kw laddare i Gävle och två 100Kw laddare i Ludvika och i Mora. Till årsskiftet beräknar vi ha 14 laddare uppsatta på åtta orter, berättar Isac Lambertsson i Gävleborg och Dalarna.

Fler företag och föreningar efterfrågar laddstolpar

En ny trend som säljare inom Bilmetro upplever är att intresset för elbilar och laddningsmöjligheter har ökat markant. Främst från föreningar och företag, som i sin tur har en stor efterfrågan från kunder och medlemmar. Bilmetro ser det som en naturlig del att hjälpa till och möjliggöra ägandet av elbil.

Hudiksvalls Golfklubb är en av de föreningar som valt att tillsammans med Bilmetro installera två publika laddare i anknytning till golfbanan.

– Vi är med våra kunder hela vägen och har bland annat ett jättebra samarbete med Hudiksvalls Golfklubb. I början av sommaren fick vi en förfrågan om vi kunde hjälpa dem att installera två laddstolpar. Vilket vi nu genomfört och samarbetet har gått mycket smidigt. Laddarna invigdes i mitten av september och är nu redo att användas, berättar Isac Lambertsson.

Hudiksvalls Golfklubb är ett av flera företag som Bilmetro arbetat med för att utveckla laddningsinfrastrukturen. I skrivande stund står flera företag och föreningar på tur för att införa liknande samarbeten.

Är du intresserad av att veta mer? Varmt välkommen att höra av dig till din närmsta Bilmetro-anläggning så tar vi fram ett förslag anpassat till just ditt företag eller förening.