Gå till innehållet

Scania vinner Green Truck Award 2017

Scanias nya generation av R450 Highline har fått det prestigefyllda tyska tyska Green Truck Award 2017 av de ledande branschtidningarna VerkehrsRundschau och Trucker.Priset är baserat på R450s bränsleekonomi vid tidningarnas jämförelsetester. Den genomsnittliga förbrukningen var 23,7 liter/100 km.

- Hållbarhet, oavsett om det gäller alternativa drivmedel eller bränslesnåla dieseldrivna fordon, är en avgörande fråga för både Scania och dess kunder, säger Peter Hornig, vd för Scania i Tyskland och Österrike.

- Genom att minska bränsleförbrukningnen påverkar vi både CO2-utsläppen och driftkostnaderna. Således går hållbarhet och lönsamhet hand i hand, konstaterar han.

I testerna ställdes nya generationen Scania mot tre dragbilar av andra märken med en totalvikt på upp till 40 ton.

- I slutändan bevisade den svenska tillverkaren sitt värde för förare, skriver tidningarna. Inte heller när det gäller lönsamhet kunde Scanian besegras. Inte undra på att kronan gick till Sverige i år.

Fotnot: Scania presenterade sin nya generation lastbilar under hösten 2016 och de har sedan dess vunnit flera branschpresstester i Europa.

Text från Scania-Bilar Sverige AB.